ΔΑΚ-ELTA-COURIER
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ
ΑΡΧΙΚΗ ΜΕΛΗ ΔΙΑΚΗΡYΞΗ
ΕΣΣΕ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ
elta_courier

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Μετά από μία επώδυνη περίοδο συστηματικής απαξίωσης και αποδιοργάνωσης των ΕΛΤΑ και της θυγατρικής, το ζητούμενο σήμερα είναι μία ρεαλιστική και υπεύθυνη στρατηγική εξόδου από το αδιέξοδο.  Όχι λόγια, αλλά μετρημένες δράσεις και παρεμβάσεις, με την αξιοποίηση του σημαντικού brand, της ιστορίας ,  των υποδομών, της τεχνογνωσίας και κυρίως του έμπειρου προσωπικού.

Τα δύσκολα για τους εργαζομένους των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ αλλά και για τους εργαζομένους της μητρικής είναι προ των πυλών.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια με Διοίκηση Αριστερής κυβέρνησης,   χορτάσαμε διώξεις εργαζομένων,  εξευτελισμούς,  προσλήψεις υψηλόβαθμων και καλοπληρωμένων στελεχών,  οι περισσότεροι  άσχετοι με το αντικείμενο της εργασίας μας. Μάλιστα πολλούς από αυτούς  που έφερε η συγκεκριμένη διοίκηση,  τους  παρουσίαζε ως ιδιοφυίες και  τους έδιωχνε μετά από μερικούς μήνες,  αντικαθιστώντας τους με νέους αλλά πιο ανεπαρκείς    από τους προηγούμενους.

Ελπίζουμε,  ποτέ ξανά εργαζόμενοι να μην βιώσουν αυτά που βιώσαμε  τα τελευταία τέσσερα  χρόνια.  Ελπίζουμε ότι όλα αυτά τελειώνουν με την αλλαγή της κυβέρνησης και την αποχώρηση των «πολυτάλαντων» στελεχών της.

Ευθύνη όμως για την απαξιωτική αντιμετώπιση των εργαζομένων  δεν έχουν μόνο οι διοικήσεις που διορίστηκαν τα τελευταία τέσσερα  χρόνια αλλά και η διοίκηση του Σωματείου μας.

Άραγε τι έκανε το Δ.Σ του Συλλόγου μας για να αντιμετωπίσει την συγκεκριμένη κατάσταση;

Πώς συμπεριφέρθηκαν οι εκλεγμένες παρατάξεις για την ομαλή λειτουργία του Σωματείου μας ;

Ενότητα, η παράταξη  με τις τέσσερις έδρες στο Δ.Σ ,  δυόμιση χρόνια  συνειδητής  απουσίας  από το Προεδρείο του Σωματείου . Τι έχετε να πείτε στους εργαζομένους που σας στήριξαν με την ψήφο τους;  Για ποιο λόγο δεν συμμετείχατε στο προεδρείο του Σωματείου τα δυόμιση χρόνια;

Ποιoς ο λόγος της ολικής επαναφοράς στο Προεδρείο λίγο πριν τις εθνικές εκλογές;

Οι εργαζόμενοι απορούν πως  καταφέρατε να υπογράψετε έναν κανονισμό εργασίας χειρότερο από τον προηγούμενο με παρερμηνείες και ασάφειες,  όπου η κάθε διοίκηση μπορεί να ερμηνεύει  όπως θέλει. Εσείς που υπογράψατε τον προηγούμενο κανονισμό υπογράψατε και τον νέο.  Αλήθεια θέλει μεγάλη προσπάθεια για να  καταφέρετε κάτι χειρότερο.

Μήπως η αποχώρηση από την ψηφοφορία της  προτελευταίας  Γενικής Συνέλευσης  ήταν εσκεμμένη και θέλατε να συζητηθεί  ο προτεινόμενος κανονισμός  αλλά δεν μπορούσατε να το εκφράσετε ανοικτά;

Στις 8 Δεκεμβρίου διεκδικείτε την ψήφο των συναδέλφων με δύο ψηφοδέλτια,  Ενότητα και Περιφερειακή Ενότητα,  γιατί άραγε ;

Μήπως κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για τις καρέκλες στην ομοσπονδία και όχι για το Δ.Σ του Σωματείου μας;

Είμαστε βέβαιοι, πως η πρώτη παράταξη  θα έχει  τον Πρόεδρο και δεν θα είναι καμία από τις παραπάνω.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και αναπάντητα.

ΠΑΣΚΕ,  παράταξη με τις δύο έδρες στο Δ.Σ του σωματείου μας.  Συζητήσεις με τις διοικήσεις κάτω από το τραπέζι χωρίς βέβαια με την παρουσία των υπολοίπων παρατάξεων. Ποια η αντίδραση σας  για όλες αυτές τις διώξεις που έγιναν;  Οργανώσατε κάποια κινητοποίηση ενάντια στην απαξιωτική συμπεριφορά της συγκεκριμένης διοίκησης;

Το μόνο που κάνατε ήταν να επεμβαίνετε  μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα από την δίωξη του εργαζομένου ώστε να τον μεταθέσετε σε κάποια άλλη θέση με σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου του.

Το θέμα είναι να προλάβουμε την  πυρκαγιά έχοντας πάρει τα ανάλογα προληπτικά μέτρα και όχι να είμαστε απροετοίμαστοι όπου ο μόνος στόχος μας να είναι  πώς θα μετακινηθούμε από  σημείο σε σημείο.

Κίνημα Ανατροπής , η παράταξη με τις δύο έδρες στο Δ.Σ του σωματείου.  Συγκρουστήκατε με την συγκεκριμένη διοίκηση αλλά συγκρουστήκατε και με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ με δικαστικές  διεκδικήσεις και παραστάσεις.

Σίγουρα θα υπάρχουν διαφωνίες στο Δ. Σ του σωματείου μεταξύ των παρατάξεων που έχουν εκλεγεί αλλά υπάρχουν και κάποια όρια που εσείς  τα υπερβήκατε κατά πολύ.

ΑΣΕΤΕ, η παράταξη με την μία έδρα στο Δ.Σ του σωματείου που έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο για την ομαλή λειτουργία του Δ.Σ αν υπήρχε;

Μήπως τελικά την μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάντια του σωματείου μας την έχετε εσείς. Μήπως η επανασύσταση του  προεδρείου  με την συμμετοχή της Ενότητας  και η υπογραφή  του νέου κανονισμού οφείλεται στην δική σας επιλογή να φτιάξετε ένα τριμελές προεδρείο περιμένοντας την Ενότητα πότε θα θελήσει να συμμετέχει ;

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σε μικρό  χρονικό διάστημα  θα κληθούμε να ψηφίσουμε τους νέους εκπροσώπους του Δ.Σ του συλλόγου μας.   Μην κάνετε τα λάθη του παρελθόντος εκλέγοντας τα ίδια και φθαρμένα άτομα που έχουν δείξει τόσα χρόνια ποιο είναι το έργο τους.

Ως  παράταξη  διεκδικούμε τα παρακάτω  για το συμφέρον  όλων των εργαζομένων  και όχι μόνο αυτών  που έχουν μάθει να μην ξεβολεύονται από την καρέκλα τους.

  • Βελτίωση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για τα καταστήματα της εταιρείας.
  • Αναδιοργάνωση του Κέντρου Διαλογής Αθηνών  ή ακόμα και την μεταφορά του σε νέο κτήριο  κατάλληλο για εργαζόμενους και όχι για σκλάβους.
  • Απαίτηση για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για όλες τις ειδικότητες που χρειάζεται η εταιρεία   Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ.
  • Στελέχωση των θέσεων ευθύνης με μόνιμο προσωπικό με την ανάλογη εμπειρία στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ και φυσικά  και τα ανάλογα τυπικά προσόντα.
  • Εκπαίδευση των εργαζομένων  ανάλογα με την θέση που έχουν.
  • Οικονομική ενίσχυση για πανεπιστημιακές σπουδές  συναφούς ειδικότητας με αυτές που χρειάζεται η εταιρεία.
  • Επίδομα  για όσους έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών
  • Εσωτερικές μετατάξεις  ανάλογα με την ειδικότητα και τα τυπικά προσόντα του καθενός.
  • Αξιολόγηση των Διευθυντών και όσων κατέχουν θέση ευθύνης μέσω  ανώνυμου  ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.
  • Άμεση στελέχωση του τομέα πρακτορείων με περισσότερους υπαλλήλους αορίστου χρόνου ώστε να γίνεται πραγματικός έλεγχος.

Η ΔΑΚ  Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ  είναι παρούσα Δυναμική και ανανεωμένη στις εκλογές που έρχονται με νέα μέλη , αλλά και νέο επικεφαλής  ψηφοδελτίου ( Καλτσής Βασίλειος).  Ζητάμε τη στήριξή σας για να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές τους  θέσεις και μακριά από κομματικές  αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες.

Ήμασταν εδώ , είμαστε εδώ και προσδοκούμε να συνεχίσουμε συμβάλλοντας με τις δυνάμεις μας για να γίνουν τα απαιτούμενα βήματα μπροστά.  Σε κάθε προσπάθεια προς την σωστή κατεύθυνση,  απέναντι σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης του προσωπικού,  με τον αντίστοιχο ρεαλισμό και υπευθυνότητα αλλά και μαχητική αποφασιστικότητα,  να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Όλοι μαζί μπορούμε,  Ενωμένοι Δυνατοί

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ

Δημητροκάλλης           Σταμάτιος                          (Αθήνα Έδρα)

Ζησιμάτος                     Γεράσιμος                          (Αθήνα Διανομή Κομβικού)

Καλτσής                         Βασίλειος                           (Αθήνα Έδρα)

Λαγούδης                      Κωνσταντίνος                    (Πάτρα Κ.Δ.Τ)

Μπαρκούρας                Γεώργιος                             (Αθήνα Έδρα)